The Neighbourhood: hard to imagine

Am vrut neapărat să fac această postare, ca să înțelegeți ce urmează mai departe, în următoarele
postări pe care le voi scrie.

Din octombrie 2015, când au lansat al doilea lor album, Wiped Out!, cei de la The Neighbourhood nu au mai lansat nimic altceva. Asta până pe 22 septembrie când, fără a anunța de dinainte, trupa a lansat EP-ul numit „HARD”. Este evident că, în ultimii doi ani, trupa s-a dezvoltat. În același timp însă, cu acest EP, au păstrat elementele bune și vibe-ul tipic stilului lor, adăugând însă și elemente noi, precum versuri cu teme diferite față de până acum, ceea ce mie mi s-a părut un lucru bun.Pe 4 decembrie 2017, pe canalul lor oficial de youtube, a fost postat audio-ul de la un nou single, „Scary Love”, pe care trupa l-a cântat, de asemenea, și live. Pe 14 decembrie a apărut și audio-ul unui alt single, numit „Stuck with me”. Tot în decembrie, membrii trupei au participat la un interviu. Rugați să le împărtășească fanilor despre direcția spre care se îndreaptă trupa, Jesse Rutherford răspunde: „Although it might be hard to imagine The Neighbourhood ever changing, some... some things are on the horizon. I'll put it that way”. În finalul interviului, Jesse spune:„we've got an EP dropping January”.
În momentul când Jesse spune ”hard to imagine The Neighbourhood ever changing”, se poate vedea clar reacția unuia dintre membrii trupei, care stă în spatele lui. Și pe bună dreptate.
Luna aceasta, pe 11 ianuarie, a fost lansat întregul EP numit „To Imagine”, pe care apar și cele două
single-uri menționate mai devreme. Dacă HARD a fost cât de cât asemănător cu ce lansase anterior trupa, ei bine, „To Imagine” a fost complet neobișnuit, diferit, nou. Ca melodie nu seamănă prea mult nici cu stilul obișnuit al trupei, nici cu HARD, însă o legătură între cele două EP-uri există.

To Imagine pare să fie o continuare de la HARD.
Pe coperta de la HARD, cele cinci piese sunt numerotate de la 01 la 05. Pe coperta de la To Imagine, care are tot cinci piese, acestea sunt numerotate de la 06 la 10.

În afară de referința cu „hard to imagine” din interviu și imaginea pe care o vedeți sus, mai apare o referință legată de acestea în melodia Compass de pe „To Imagine”: „like a magnet/ hard to imagine ever changing/ ever changing my way”.

Un alt lucru care trebuie menționat este că, pentru prima oară în istoria trupei, coperta EP-ului este colorată, și nu alb-negru. Este evident că The Neighbourhood încearcă să spună că s-au schimbat, că stilul și temele versurilor lor s-au schimbat, chiar dacă este „greu de imaginat să se schimbe vreodată”.

Toate aceste lucruri îmi induc teorii, mie și altor fani. Mă tot gândesc la fraza: „hard to imagine ever changing”, care a fost menționată și în interviu. Trupa nu a anunțat ce urmează să se întâmple mai departe, dar teoria mea este că vor lansa încă două EP-uri, care se vor numi „ever” și „changing”. În realitate, nimeni nu știe la ce să se aștepte.

Mie schimbarea lor mi se pare un lucru bun. Asta nu înseamnă că nu îmi mai plac piesele lor vechi; însă îmi place să văd cum au evoluat.

Vreau neapărat să scriu recenzii pentru cele două EP-uri, dar am vrut să scriu mai întâi această postare, ca să înțelegeți despre ce e vorba.

Voi ați ascultat hard to imagine? Dacă da, cum vi s-a părut?

Comentarii