Ciocolată caldă cremoasă
Asta este o
rețetă pe care am făcut-o din dorința de a face o
ciocoladă caldă care nu este chiar lichidă, cu o textură mai cremoasă și în același timp delicioasă. Mai jos este rețeta.
Timp de preparare: 10 minute
Timp de preparare: 10 minute
Ingrediente:
· o banană mică
sau medie, coaptă¹
· 3 lingurițe
de pudră de cacao²
· ½ de
linguriță de pudră de scorțișoară
· 100 ml de lapte ³
· 1 linguriță de miere ⁴
· 100 ml de lapte
· 1 linguriță de miere
Menționări:
¹ Cu cât e mai
mare banana, cu atât va fi textura ciocolatei mai cremoasă
² Eu am luat-o
pe a mea din DM. Este pudră de cacao raw cu conținut aproape întreg de grăsime, însă mie mi-a plăcut întotdeauna cum ieșea ciocolata și cu pudra cu conținut redus de grăsime, pe care o găsiți de obicei în supermarketuri.
³ Puteți folosi
cam orice lapte, atâta timp cât vă convine gustul, de la lapte de vacă sau
capră până la lapte de migdale. Eu personal am avut experiențe proaste cu laptele
de soia, fiindcă laptele pe care l-am cumpărat avea un gust foarte acru, dar poate
am fost eu ghinionistă.
Puneți lapte în funcție de consistența
pe care o doriți. Puteți pune mai puțin lapte dacă vreți ca ciocolata să aibă o
textură mai consistentă. Să nu se depășească totuși 100 de ml dacă urmați
rețeta asta, fiindcă s-ar putea să-și piardă din intensitatea gustului.
⁴ Sau orice
îndulcitor doriți. Mie îmi place să folosesc miere fiindcă are un gust aparte,
dar este
alegerea fiecăruia. Țineți cont că banana deja îndulcește amestecul, iar cu cât e mai coaptă, cu atât o indulcește mai mult. Recomand să gustați înainte să adăugați îndulcitor, dacă nu aveți un „sweet tooth” așa ca mine, s-ar putea să vă convină fără să o îndulciți deloc. De asemenea, dacă puneți prea multă miere, foarte probabil îi va lua tot gustul, la fel cum am pățit și eu.
alegerea fiecăruia. Țineți cont că banana deja îndulcește amestecul, iar cu cât e mai coaptă, cu atât o indulcește mai mult. Recomand să gustați înainte să adăugați îndulcitor, dacă nu aveți un „sweet tooth” așa ca mine, s-ar putea să vă convină fără să o îndulciți deloc. De asemenea, dacă puneți prea multă miere, foarte probabil îi va lua tot gustul, la fel cum am pățit și eu.
Instrucțiuni:
- Dacă ai blender manual:
- Rupe banana în bucăți mai mici
- Pune-o într-un vas mai înalt
- Amestecă cu blenderul până când nu mai rămân bucățele de banană întregi
- Încălzește laptele până când devine fierbinte
- Adaugă laptele în vas și amestecă până se omogenizează
- Adaugă pudra de cacao și scorțișoara, apoi amestecă-le bine cu blenderul
- La sfârșit adaugă și mierea/îndulcitorul
- Toarnă într-o cană
Dacă ai blender cu pahar, ca NutriBullet: poți adăuga toate ingredientele deodată, după ce ai încălzit laptele. Oprește blenderul când băutura devine omogenă.
Ciocolata caldă
va avea o ușoară aromă de banană; miroase incredibil și este delicioasă, numai bună de băut într-o zi friguroasă de iarnă.
Sper să vă placă.
Dacă o încercați, aștept părerile voastre în comentarii.
Comentarii
Trimiteți un comentariu